Gynekoložky, odbornice a influencerky diskutují o vaginálních zánětech
Proč se stydíme za výtoky, vaginální záněty a další intimní problémy a proč je tak těžké o nich otevřeně komunikovat?

"Dokud se budeme stydět za své intimní zdraví, nic se nezmění!"

Na setkání z cyklu akcí "V ženském těle", které pořádá Carnium Botanicals s cílem zvýšit povědomí o intimním zdraví žen, zaznělo mnoho témat, o kterých by ženy měly mluvit častěji a otevřeněji. Proč se stydíme za výtoky? Kde se v nás bere pocit, že jsme udělaly něco špatně, pokud se u nás objeví vaginální zánět? A jak o těchto věcech mluvit se svými partnery?

Negativní spojitosti a tabu intimního zdraví

"Fuj!", "Nechutné!", "Proč publikujete takové nesmysly?" – to jsou jen některé z komentářů, které dostáváme v reakci na vzdělávací obsah o vaginálních infekcích a intimním zdraví žen. Ačkoli jsme si mysleli, že jsme v dnešní době otevřenější a už se za své tělo nemusíme stydět, zjevně tomu tak není. Tezi o studu a strachu, se kterými ženy žijí, na akci potvrdily i gynekoložky. Poukazují na to, že ženy, které poprvé prožívají zánět nebo mají podezření na pohlavně přenosnou chorobu, často přicházejí do ordinace sklíčené, nemluvné, s očima upřenýma na podlahu. Jejich hlavní poselství všem takovým ženám znělo: "Nejste v tom samy." Statistiky potvrzují, že více než polovina žen se setká se zánětem alespoň jednou za život. Důležité je však zánět včas rozpoznat a posléze správně postupovat.


Zánětem jsou nejvíce ohroženy ženy v plodném věku

Gynekoložek, které na setkání přišly, jsme se také ptali, které ženy jsou náchylnější k zánětům a co dělat v případě chronických infekcí. Jednotná odpověď byla, že neexistuje žádné pravidlo – záněty se mohou vyskytnout u mladých dívek i starších žen. Nejvíce jsou však postiženy ženy ve věku mezi 20 a 40 lety, u kterých se jedná o kombinaci faktorů, jako je stres, partněři, nerovnováha hormonů, špatná strava a celkově rychlý životní styl. Na setkání bylo zdůrazněno, že i když můžou být v některých případech v léčbě použity farmaceutické přípravky a při těžkých zánětech je nezbytná návštěva gynekologa, měla by být léčebná kúra podpořena vhodnými doplňky stravy, které podporují střevní i vaginální mikroflóru –  jako je například náš "bestseller" Her Biotic.


Vaginální mikroflóra musí být v rovnováze

Léky léčí momentální, akutní stav. Abychom se však zbavily vaginálního zánětu dlouhodobě (zejména pokud se opakuje), musíme se zaměřit na komplexní životní styl. O tom na akci pohovořila certifikovaná integrativní trenérka pro hormonální rovnováhu. Strava, životní styl a všechny různé každodenní "maličkosti", které se sčítají, určují hormonální (ne)rovnováhu a procesy, které v těle probíhají.

Když mluvíme o vaginálním zdraví, nemůžeme ignorovat střeva, protože tyto dva systémy jsou neoddělitelně propojeny. Vaginální mikroflóra kopíruje nebo napodobuje vše, co se děje ve střevech.

Když se kvůli vysokému příjmu cukru, zpracovaných potravin, nedostatku vlákniny (která podle pomáhá eliminovat nadbytečný estrogen) a nedostatku zdravých tuků a živin rozroste známá kvasinka Candida, nastane v těle chaos. Pak vznikají typické plísňové záněty. Rovnováha se však nevytvoří přes noc ani jednou zázračnou pilulkou. Žena o ni musí pečovat neustále – správnou stravou, technikami odbourávání stresu, odbornou pomocí (gynekologickou a nutriční) a vybranými doplňky stravy – zejména kvalitními probiotiky.


Správné informace a odborné poradenství jsou prvními kroky k úspěchu

Dokud budeme chodit kolem problémů jako kolem horké kaše, nikdy je nevyřešíme. A dokud budou samy ženy cítit odpor k intimnímu zdraví, budou záněty přetrvávat. Ve znalostech je síla – zejména pokud jde o porozumění vlastnímu tělu. Pokud se potýkáte se záněty, potřebujete především skutečné, důvěryhodné a selektivní informace. Dalším krokem je udělat potřebné změny ve svém životě a otevřít se potenciálním výhodám doplňků stravy regulujících činnost střev a hormonů. Přínosem pro vás může být také komunita žen, která o svých zkušenostech otevřeně hovoří – takové komunity vytvářejí i influencerky, které se svými sledujícími o problémech otevřeně hovoří. "Zánět mi ukradl veškerou svobodu! Návštěvy toalety byly bolestivé, při sportovních aktivitách všechno pálilo a řezalo, chuť na sex byla na bodě mrazu a já si strašně prála najít vysvobození!" – napsala nám jedna z našich dlouholetých influencerek, která je nyní zapřísáhlou uživatelkou probiotik Her Biotic.

"Her Biotic mi pomáhá se zažíváním a při nepříjemných zánětech. Tato skvělá směs, určená k obnovení rovnováhy pH v ženském těle, mi změnila život. Už nejsem nafouklá, nemám záněty a cítím se naprosto skvěle."


Úloha kvalitních doplňků stravy při udržování vaginálního zdraví

V Carnium Botanicals vytváříme více než jen kvalitní doplňky stravy pro zdraví žen. Vytváříme komunitu, boříme mýty, vzděláváme a propojujeme ženy. "Nejste sama!" je motto, kterým se snažíme posílit hlas žen v otázce intimního zdraví.

Doplňky stravy samozřejmě nenahrazují vyváženou stravu - jsou to přece doplňky. ale soudě podle tisíců názorů spokojených zákaznic jsou obrovskou pomocí při překonávání ženských problémů. Produktem, na který nedají dopustit ženy po celé Evropě, je Her Biotic, jedinečná probiotická směs vytvořená pro ženy a zahánějící "ženské problémy".


Nejčtenější rady
Doporučujeme
background
248 Recenze
Her Biotic, doplněk stravy
30 Kapslí
Skladem

/ Vystačí na 30 dní / 19 Kč za den

Jedinečná směs Her Biotic je vytvořena speciálně pro ženy a překonávání problémů, které nás trápí.

V přípravku Her Biotic jsme pečlivě smíchali 6 probiotických kmenů, které jsou konkrétně vybrané pro ženy.

Produkt je vhodný jak pro mladé dívky, tak pro zralé ženy.

Pro těhotné a kojící ženy jsme vyvinuli speciální probiotickou směs Natal Biotic (klikněte).

565,00 Kč
Související články
8 POTRAVIN, KTERÉ POMÁHAJÍ REGULOVAT ŽENSKÉ HORMONY
Hormony jsou látky, které řídí vaše zdraví a celkovou pohodu. Jsou-li v rovnováze a plní-li bez problémů svoji funkci, nem...
Vše o vaginální mikroflóře (+ jak co nejúčinněji předcházet intimním zánětům a nadobro se jich zbavit)
Jste-li žena, je pro vás tento článek doslova povinnou četbou. Prozradím vám vše, co potřebujete vědět o druhé největší mi...
Jak zvítězit nad opakovanými vaginálními záněty
Téměř každá žena se alespoň jednou za život potýká s vaginálním zánětem. Vaginitida je známá jako zánět poševní sliznice, ...